Redd for å ikke være god nok

Skrevet den august 22, 2017 de Ketils blogg

Fra Dagens Næringsliv Magasinet, 11.08.2017.

Frykten for å mislykkes. Frykten for å bli avslørt. Frykten for å ta feil. Frykten for ikke å være inkludert og likt. Følelsen av å ikke strekke til.

Frykt kan gjøre oss handlingslammet. Frykten kan kjennes som en kald hånd som griper om magefølelsen og sender en smertefull bølge gjennom kroppen. Hjernen blir nummen og sender tanker om hjelpeløshet i hele deg. Både tankene og kroppen stopper opp, og det kjennes som alt du har lært i gjennom hele livet er søkk borte.

Desto høyere lista for prestasjoner legges desto større mulighet er det for at frykten for å mislykkes tar mye plass i hverdagen. Nylig skrev Dagens Næringsliv om ledere, stress og frykt. En av fem ledere føler frykt på jobben hver uke. Dette høres kanskje mye ut. På den annen side overasker det meg ikke. Så lenge det fortsatt er tabubelagt å snakke om egen sårbarhet, og prioritere egen utvikling vil ikke disse tallene bedres.

Fremtidens lederskap vil kreve større åpenhet rundt frykt og sårbarhet enn det vi har i dag. De lederne som tidlig i sin karrière får rutiner på å snakke om det som er utfordrende, og prioriterer egen utvikling, vil enklere håndtere stress og frykt. Det er uansett aldri for sent å begynne å gi seg selv et bedre liv som leder. Om du vil ta fatt på den veien, ta kontakt med meg!

Google+