Ledelse i annerledestiden

Skrevet den juni 23, 2020 de Ketils blogg, Tjenester

Det er litt av en vår vi har vært igjennom, og fortsatt er det mye som står igjen før Koronaviruset er tøylet av en fungerende vaksine.

I denne situasjonen ser vi hvor viktig det er med dedikerte mennesker som jobber med helse, handel, matproduksjon, logistikk og grunnleggende infrastruktur. For de folka er ikke hjemmekontor noe alternativ. Jeg kjenner meg takknemlig overfor de som ivaretar funksjoner som vi til daglig tar alt for mye som en selvfølge, men som i en krise er helt avgjørende for oss alle.

Jeg er også full av beundring overfor lederne jeg jobber med, og hvordan de har håndtert situasjonen. De har evnet å omstille seg raskt i en krevende situasjon. En av grunnene til at de har lyktes er at vi er koblet sammen av internett. Nettet og verktøyene vi bruker til kommunikasjon og ulike oppgaver gjør at nedstenging ikke har blitt så dramatisk som den kunne blitt.

Å jobbe slik krever også en ny måte å lede på. Som om ikke lederskap er komplisert nok fra før. Nå skal det utføres uten at vi er på samme sted som de vi leder. Det er allikevel mulig, og det gir også noen nye muligheter. Flere store virksomheter verden over signaliserer at hjemmekontor vil bli en del av den normale operasjonelle strukturen.

For å utnytte disse mulighetene så må virksomhetene knekke koden til digital relasjonsledelse. Det innebærer å praktiskere ledelse, ikke bare like bra som man gjør når man er på jobben sammen, men man må lykkes enda bedre. Medarbeidere på hjemmekontor må være enda mer motiverte, strukturerte og målrettet.

I vår har jeg fått jobbe sammen med noen fantastiske organisasjoner og ledere for å meisle ut de første grunnstrukturene for digital relasjonsledelse.

Du kan få med deg noe av hva vi har funnet ut på Kontrast Coaching sitt gratis webinar 1. juli kl. 09:30. Du finner event og informasjon om påmelding her.

Google+